Malvasia Bianca di Candia

Er zijn twee theorien over de herkomst van de naam van de Malvasia druivenfamilie. De eerste is dat de naam komt van Monemvasia, een Venetiaanse versterkte havenstad aan de kust van Laconia, in het italiaans gekent als ‘Malvasia’. Deze havenstad diende als handelscentrum voor de wijnen die gemaakt werden in Peloponnesos en in de Cycladen. In de middeleeuwen werden de Venetianen zo productief in het verhandelen van de Malvasia wijnen dat de wijnwinkels in Venetie ook bekend stonden als Malvasie (meervoud van Malvasia). Een andere theorie zegt dat de naam komt van een regio van Malevizi, dichtbij de stad Heraklion op Kreta.

De Malvasia is voornamelijk een witte-druif2.gifte druivensoort, maar er bestaat ook een blauwe-druif2.gife versie, te weten de Malvasia Nera, die je zowel in het noorden als in het zuiden van Italië kunt aantreffen. De rode wijnen van de Malvasia Nera hebben een zeer rijk bouquet, maar behoren tot de lichtvolle wijnen.

De Malvasia Bianca di Candia wordt gebruikt om een breed assortiment aan witte-druif2.gifte wijnen te maken, mousserende, stille witte-druif2.gifte wijnen, volle witte-druif2.gifte wijnen en dessertwijnen. Het zijn heldere licht goudkleurige wijnen met een fraaie lichte aroma’s, sappig en fijne zuren, smaken van abrikoos en noten. Wijnen die makkelijk drinken en binnen enkele jaren gebruikt worden.

Synoniemen: Uva Greca, Rojal, Subirat, Blanquirroja, Blancarroga, Tobia, Cagazal and Blanca-Rioja

Regio’s: