over slow wine

 

slow wine: wie

slow wine start in 2012 als wij, en Elias - moeder en zoon, besluiten om de opleiding tot sommelier te gaan volgen. Besmet door het wijnvirus gaan we samen op speurtocht in alle windstreken van Italië naar natuurwijnen. Want deze wijnen willen we hier op de kaart gaan zetten. Natuurwijnen die belangrijke waarden en opvattingen van de wijnmakers uitdrukken, waarden en opvattingen die zij delen. Als we na onze bezoeken aan hen de eerste bestellingen binnenkrijgen, is 'slow wine' te Kanne in 2014 een feit.

slow wine: waarom

Wij vinden het belangrijk om vanuit onze overtuiging te werken. De overtuiging dat de tijd wordt genomen die nodig is om een goed resultaat neer te zetten in plaats van alles zo snel mogelijk te doen. Door de juiste hoeveelheid tijd te nemen voor de dingen die je wil doen, kun je je verdiepen en meer plezier hebben. Want we zijn vaak te veraf komen staan van het product dat we gebruiken. Ook voor wijn geldt dat we meestal niet meer weten hoe en door wie het product is gemaakt. Slow wine wil af van een onpersoonlijke karakter van wijn en vindt het belangrijk om een brug te slaan tussen de wijnmaker en degene die de wijn in het glas heeft. Wij bieden daarom alleen natuurlwijnen aan, wijnen die uitdrukking zijn van de mens die ze maakt en de plaats waar ze gemaakt zijn.

slow wine: hoe

Een brug slaan betekent we aan twee zijden contact nodig hebben. Aan de ene kant hebben we een direct contact nodig met de wijnmaker, een persoonlijk contact dat leidt tot verdieping en begrip van hetgeen de maker beoogt. Aan de andere kant hebben we liefst ook een direct contact met onze klanten hier, om het verhaal achter de wijn, het verhaal van de maker en omgeving door te kunnen geven, en niet sec een fles wijn te verkopen. Een online contact biedt hier weinig mogelijkheid toe, het is slechts een hulpmiddel om te bestellen. Wij nodigen u daarom van harte uit om ons te contacteren en uitleg te vragen, om naar een van onze proeverijen te komen, of om elkaar te ontmoeten in Kanne te komen, waar we u graag over hun wijnen vertellen.

Tot ziens,
Elias Fraikin | elias@slow-wine.net | gsm +31 (0)6 10 37 58 64
Olga Haveman | olga@slow-wine.net | gsm +32 (0)468 18 94 93