Damiano Ciolli

Damiano Ciolli heeft zijn wijnhuis en wijngaarden aan de rand van een prachtig middeleeuws dorp, gelegen op 600 meter boven de zeespiegel op de berg Celeste, ten Zuidoosten van Rome. In het heuvelachtige en bergachtige gebied wordt al eeuwenlang wijn gemaakt, dankzij de juiste klimatologische omstandigheden zeer interessante wijnen van goede kwaliteit.

Damiano is de vierde generatie in een familie van wijnbouwers. Samen met zijn vader is hij overtuigd van de bijzondere kwaliteit van de druif Cesanese Affile. In 2001 besluiten zij van de druiven van wijnstokken door de grootvader van Damiano in 1993 aangepland, zelf wijn te gaan produceren en onder eigen naam te bottelen. Het bedrijf heeft nu zes hectaren wijngaarden, en met deze relatief kleine omvang doet Damiano alles met de grootste zorg zelf, van het snoeien tot en met het bottelen.

De wijngaarden liggen op een heuvel op een hoogte van ongeveer 450 meter, gericht op het zuiden. De donkerrode bodem is van vulkanische oorsprong; de plek waar de oude romeinse druivensoort Cesanese d'Affile altijd verbouwd is, onder de ideale omstandigheden om tot een perfecte rijping te komen. Damiano brengt in zijn wijnen deze unieke eigenschappen tot uitdrukking, de interactie tussen bodem, microklimaat en de druivensoort. Vanuit zijn ethisch besef combineert hij in zijn wijnen de smaken van de aarde met een duurzaam milieu, in overeenstemming met en vanuit diep respect voor de oude tradities.

Regio: Lazio

Productie per jaar in aantal flessen: 30.000

Oppervlakte van de wijngaard in HA: 8HA

Certificering: in conversie naar biologisch

Druiven: Cesanese

Adres: Damiano Ciolli, Via del Corso snc, Olevano Romano (RM)