Frascole

Ten noordoosten van Florence rijden we vanuit Emilia Romagna Toscane binnen. De groene oase van prachtige heuvels, vergezichten en rust lijkt niet op te houden. Even voor het kleine plaatsje Dicomano rijden we een kronkelweggetje op, nog hoger de heuvels in. We bevinden ons in de Chianti Rufina streek en zijn op weg naar het wijnbedrijf Frascole. Enrico Lippi heet ons hartelijk welkom. Samen met zijn vrouw Elise en zijn zoon Cosimo runt hij op een idyllische plaats zijn wijnbedrijf Frascole en het fantastische agriturismo met vijf authentieke appartementen uit de tijd van de Middeleeuwen.

We bevinden ons op 400 meter hoogte met een wijds uitzicht over de vallei en de omringende heuveltoppen. Het domein telt in totaal honderd hectare, waarvan 15 hectare in gebruik is voor de wijnbouw. Hier wordt de heerlijke soepele elegante chianti gemaakt. Het gebied werd al bewoond en gebruikt door de Romeinen. De resten van een oude Romeinse villa op het terrein, zijn door Enrico en Elise zorgvuldig vrijgemaakt en in ere hersteld. De ligging van de wijngaarden varieert van 350 tot 470 meter hoogte. Wat een fantastische panorama’s vanaf deze plekken!

Als Enrico en Elise in 1995 besluiten om op deze plek invulling te gaan geven aan hun leven, gaat er veel veranderen. Vanaf 1998 is het roer volledig om en werken zij volledig volgens de organische landbouwmethoden. “We began a project of re-qualification several years ago to improve the quality of our products, seeking to naturally promote the characteristics of our land. This has meant the renewal of our entire system, from growing high density, low yield vineyards through the use of compact farming and thinning out. Our wine cellar has been completely renovated and enlarged with the creation of a new vinification room and aging cellar”, aldus Enrico.

In het gezellige, rustieke en authentieke proeflokaal laat Enrico ons zijn chianti’s proeven. We kunnen u verzekeren dat ze heerlijk zijn. Én, bovenal eerlijk!

Regio: Toscana

Productie per jaar in aantal flessen: 55.000

Oppervlakte van de wijngaard in HA: 15HA

Certificering: biologisch, Slow Food slak

Druiven: Sangiovese

Adres: Frazione Frascole, 27/A, 50062 Dicomano (FI)