Halará

Halará is een oud filosofisch begrip uit de Griekse oudheid. Het betekent “rustig aan” of “relaxen, nadenken, chillen”. Zes bevriende, zeer gedreven en getalenteerde wijnmakers besloten dit begrip in de praktijk te gaan brengen, toen een oude wijngaard met de haast uitgestorven parpato druif verloren dreigde te gaan. De vrienden sloegen de handen ineen om dit erfgoed te behouden. Niet ver van de wijngaarden van Nino Barraco in de Marsalastreek ontstond het mooie wijnverhaal van de wijnkunstenaars, de vriendschap die zij delen, maar ook de filosofie van het authentieke wijnmaken, de overtuiging dat wijn verder gaat dan de fles en het glas, het besef van waarden. Halará Vini werd geboren. Op de twee hectare compacte klei-kalksteen grond direct aan zee, begon het experiment met de voor bijna iedereen onbekende druivensoort.

Vierduizend flessen geproduceerd. Drie labels: een bianco, een rosato en een rosso. Het rugetiket bevat niet alleen de bureaucratische aspecten, maar ook een boodschap van vrede en eenheid: “Wij zijn wijnmakers van de Middellandse Zee. In het Marsala-gebied hebben we een gemeenschappelijk huis gevonden ”.

De zes bevriende wijnmakers: Nino Barraco uit Marsala (TP), Stefano Amerighi uit Cortona (AR), Francesco De Franco uit Cirò (KR), Corrado Dottori uit Cupramontana (AN), Francesco Ferreri uit Pantelleria (TP), Giovanni Sjaal van Faro (ME)

Regio: Sicilia

Productie per jaar in aantal flessen: 9000

Oppervlakte van de wijngaard in HA: 4HA

Druiven: Parpato

Adres: Azienda Agricola Halará - Nino Barraco, Contrada Bausa, 91025 Marsala (TP)