Pantun

Pantun is een klein en jong wijnbedrijf. Ze produceren enkel wijnen gemaakt van de beroemde primitivo druif. Dit is de hoofddruif van Puglia en levert meestal zware, rijke, geconcentreerde en alcoholische wijnen op.

De wijnmakers Mimmo en zijn vrouw Jutta willen graag een ander product op de markt zetten, Primitivo in een ander jasje. Frisser, dynamischer, niet teveel alcohol en met een lekkere drinkbaarheid. Daarom zoeken ze het vroegste moment om te oogsten, het moment waarop de druiven nog niet heel veel suikers en lekkere frisse zuren hebben. Dit heeft als resultaat dat de wijn fris en elegant overkomt.

Ze plantten hun eerste wijngaarden in 2000. Jutta, van Duitse origine heeft veel verschillende sectors gewerkt, in een collectieve drukkerij, een literatuurstudente, politiek en sociaal activiste. Ze voelde een roeping om betrokken in het ritme van de natuur, begon met werken in tuinen en volgde zo haar groeiende passie richting wijngaard en wijnkelder.

Mimmo, na velen jaren werk in de restaurantwereld, in Italië en verder op de wereld, was altijd een bewuste bezwaarmaker tegen militaire dienst en betrokken in collectieve activiteiten. Na jaren in de collectiefwereld gespendeerd te hebben, in organisatie van markten waar boeren hun producten aan de man kunnen brengen, sprong hij graag op de kar met zijn geliefde om wijnstokken aan te planten en hun eigen boerderij te beginnen.
Samen delen ze hun passie en vinden ze hun verbondenheid met moeder aarde op het land en in de cantina.

Regio: Puglia

Productie per jaar in aantal flessen: 26.000

Oppervlakte van de wijngaard in HA: 4.5HA

Certificering: biologisch

Druiven: Primitivo

Adres: Pantun, Contrada Pantoni 6, 74017 Mottola (TA)