Salina di Cervia

De zoutproductie in Cervia, een kleine stadje in Emilia Romagna aan de Adriatische kust tussen Ravenna en Rimini, gaat meer dan 2.000 jaar terug. In de oude Romeinse tijd werden in de periode van Augustus soldaten zelfs uitbetaald in porties zout. Van deze betaling in “salt” zou het woord “salary” zelfs afstemmen. Nog steeds is het in Italië gebruikelijk om iemand veel geluk en voorspoed toe te wensen door zout als cadeau te geven.

Het Sale Dolce van Cervia wordt nog steeds volgens de traditionele methode geproduceerd. Het zout droogt in de zon, wordt alleen gewassen en niet gebleekt. Omdat er geen enkel additief wordt gebruikt, behoudt het zout zijn zuiverheid en rijkdom zoals het zeewater zelf. Het zout van Cervia wordt “dolce” ofwel zoet genoemd, omdat er geen bittere zouten in zitten.

Als je in de buurt van Ravenna bent, is een bezoek aan de zoutpannen van Cervia zeker de moeite waard. Er zijn vanuit het bezoekerscentrum verschillende excursies mogelijk, te voet, met de fiets of in een boot. En na 18 uur als de avond valt, komen de flamingo’s het natuurgebied bezoeken en ontstaat er een indrukwekkende roze menigte van vogels.

http://www.atlantide.net/amaparco/centro-visite-salina-cervia/

Oppervlakte van de wijngaard in HA: nvtHA

Adres: Salina di Cervia, Via Salara Provinciale 6, 48015 Cervia (RA)